Thailand is een van de gevaarlijkste landen ter wereld wat betreft verkeersveiligheid
NOS Nieuws

Dronken achter het stuur? Voor straf naar het mortuarium

Automobilisten die in Thailand worden betrapt met drank kunnen rekenen op een nieuwe alternatieve straf: een bezoek aan het mortuarium. De overheid wil dronken bestuurders zo duidelijk maken hoe gevaarlijk het is.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is Thailand een van de meest onveilige landen ter wereld in het verkeer. Het staat tweede op de ranglijst van landen waar naar verhouding de meeste verkeersdoden vallen. Elk uur vallen er gemiddeld 2 doden en raken 160 mensen gewond. Alleen in Libië vallen er afgezet naar het aantal inwoners meer doden in het verkeer.

In Thailand met alcohol achter het stuur betekent doden kijken

Automobilisten die het lijkenhuis bezoeken als straf reageren geschokt: ”Ik zie nu in dat ik hier ook zo kan eindigen als ik blijf drinken en rijden. Als we drinken zien we het gevaar niet. Nu wel”, zegt een van hen. Sinds april worden dronken bestuurders veroordeeld tot zo’n werkbezoek.

Meer controle

Verkeersslachtoffers betwijfelen of de actie veel zal helpen. Krissana, die in een rolstoel zit na een botsing met een dronken automobilist, wil dat er hard wordt gestraft: “Er moet meer gecontroleerd worden en niet alleen tijdens feestdagen. Ik wil dat de overheid harder optreedt tegen dronken automobilisten”.

De afgelopen maanden zijn al zo’n 1700 bestuurders die betrapt werden met drank veroordeeld tot een bezoek aan een van de mortuaria in Thailand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl