Rood voor Arsenals Per Mertesacker. Veel Europese spelers uit de Premier League zouden last kunnen krijgen van een brexit
NOS Nieuws

Britse topclubs voorzien problemen bij brexit

Britse voetbalclubs, en dus ook de Engelse topclubs, zijn tegen een brexit. “Willen we uitstralen dat we wereldburgers zijn, of geven we liever een signaal af dat we de loopbrug ophalen?”, vraagt voorzitter Richard Scudamore van de Premier League zich af. Hij vindt dat een brexit ook niet past bij de zakelijke belangen van de topclubs.

Het uit de EU stappen kan voor veel spelers vervelende gevolgen hebben. Nu kunnen spelers uit de Europese Unie gemakkelijk een woon- en werkvergunning krijgen voor Groot-Brittannië. De EU-regels voor vrij verkeer van personen maakt dat mogelijk.

332 spelers

Maar dat verandert als het land uit de Europese Unie stapt. Dan gelden de immigratieregels die ook gelden voor spelers uit bijvoorbeeld Afrika of Zuid-Amerika. Die spelers moeten meestal voor hun nationale elftal hebben gespeeld, willen ze in aanmerking komen voor een werkvergunning in Groot-Brittannië.

Volgens een onderzoek van de BBC afgelopen maart zouden 332 spelers uit de Engelse Premier League, de Championship en de Schotse Premiership problemen met hun werkvergunning kunnen krijgen als de Britten komende donderdag voor een brexit kiezen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl