Maart vorig jaar werd voor het hoger beroep een reconstructie gemaakt in de Nijmeegse scooterzaak
NOS Nieuws

Toch celstraffen in Nijmeegse scooterzaak

De twee verdachten in de Nijmeegse scooterzaak moeten de gevangenis in voor dood door schuld in het verkeer. Eerder waren ze nog vrijgesproken.

De twee reden zes jaar geleden een voetganger dood, toen ze op de vlucht waren voor de politie. Het Openbaar Ministerie had acht jaar cel geëist voor doodslag, maar dat kan volgens het hof niet worden bewezen.

Verdachte Mohamed el G. heeft vier jaar cel gekregen, medeverdachte Mohamed A. moet drie jaar en negen maanden de cel in. Hij krijgt een iets lagere straf omdat de zaak zo lang heeft geduurd. Voor G. geldt deze verzachtende omstandigheid niet, omdat hij zelf een keer niet op een zitting verscheen, waardoor het proces vertraging opliep.

Ardy Stemerding over uitspraak Hof

Het blijft onduidelijk wie op die fatale avond de scooter bestuurde. Beide verdachten wijzen naar elkaar. Omdat niet vast te stellen was, wie de bestuurder was, werden ze in eerste instantie door het gerechtshof vrijgesproken.

De Hoge Raad besloot daarna dat de zaak moest worden overgedaan door het gerechtshof in Den Bosch.

De twee mannen, toen 19 en 20 jaar, wilden in 2010 een hotel overvallen in Nijmegen. Vlak voordat ze wilden toeslaan, zagen ze politiemensen. Ze sloegen op de vlucht, op een gestolen scooter. Ze reden zonder helm, met grote snelheid, zonder verlichting door rood. Op een zebrapad reden ze de 50-jarige Mario van de Geijn dood.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl