Het Christus-beeld op de berg Corcovado in Rio, met daarachter het Maracanã-stadion
NOS Nieuws

Criminelen bestormen ziekenhuis in Rio de Janeiro

Een groep zwaarbewapende criminelen heeft een ziekenhuis in Rio de Janeiro bestormd. De groep bevrijdde een drugscrimineel die werd behandeld voor een schotwond. Bij het daaropvolgende vuurgevecht met de politie werd een patiënt doodgeschoten. Twee andere mensen raakten gewond.

"Het was een goed geplande aanval", zegt een woordvoerder van de Braziliaanse politie. "Het was een roekeloze actie die niet ongestraft zal blijven. Dit is onacceptabel."

Minstens vijf van de aanvallers gingen het ziekenhuis binnen, vijftien anderen hielden buiten de wacht. De man die bevrijd werd, heeft de bijnaam 'Fat Family'. Hij zou de leider zijn van een drugsbende in de stad. Hij lag in het ziekenhuis omdat hij bij een eerder vuurgevecht met de politie gewond was geraakt.

Het ziekenhuis is een van de vijf die buitenlanders mogen behandelen tijdens de Olympische Spelen in de Braziliaanse stad. Het is het dichtstbijzijnde ziekenhuis bij het Maracanã-stadion, waar op 5 augustus de openingsceremonie wordt gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl