NOS Nieuws

Obama's vieren Vaderdag in Yosemite

De Obama's vieren Vaderdag dit jaar ver van huis. De president is met zijn vrouw en dochters op vakantie in het westen van de VS en bezoekt daar verschillende nationale parken. Dit weekend was het gezin in een van de beroemdste parken van het land, Yosemite National Park in Californië.

Hun reis staat in het teken van de 100ste verjaardag van de Nationale Park Service, het Amerikaanse federale stelsel van natuurparken. Obama wil met het bezoek aandacht vragen voor het Amerikaanse natuurschoon.

Gisteren zei de president tijdens een toespraak dat de verandering van het klimaat de grootste bedreiging vormt voor de nationale parken. "Vergis je niet, klimaatverandering is al lang geen bedreiging meer. Het is nu al de realiteit", aldus Obama die voor een van de werelds grootste watervallen stond.

De stijgende temperaturen betekenen dat we straks misschien geen gletsjers meer hebben in Glacier National Park.

President Obama

Yosemite National Park maakt al sinds de oprichting deel uit van het parkenstelsel en kampt tegenwoordig met ernstige droogte. Ook andere parken krijgen met de opwarming van de aarde te maken, waarschuwde de president. "De stijgende temperaturen betekenen dat we straks misschien geen gletsjers meer hebben in Glacier National Park. Of geen Jozua bomen meer in Joshua Park."

Eerder deze week was de familie in de staat New Mexico waar ze door de grottenstelsels van Carlsbad Caverns liepen. Met zijn bezoek hoopt Obama meer mensen enthousiast te maken voor de parken. De Nationale Park Service beheert meer dan 400 plekken en parken in het land.

Obama waarschuwt voor impact klimaatverandering op nationale parken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl