NOS Nieuws

'Terreurverdachten België blijken familie aanslagplegers Brussel'

Twee van de twaalf terreurverdachten die gisteren in België werden aangehouden, zijn familie van de terroristen die aanslagen pleegden op luchthaven Zaventem en metrostation Maalbeek. Dat meldt de VRT. Een van hen zou de neef zijn van Ibrahim en Khalid El Bakraoui.

In de nacht van vrijdag op zaterdag doorzocht de politie in België verschillende huizen. Drie van de aangehouden verdachten zitten nog steeds vast. Zij worden beschuldigd van het beramen van een terroristische moord en deelname aan activiteiten van een terroristische groep.

Volgens Belgische media gaat het om een terreurcel die in Brussel een aanslag wilde plegen. Dat had gisteren tijdens de EK-wedstrijd België-Ierland moeten gebeuren.

Volgens de VRT is de gearresteerde neef van de broers El Bakraoui een man van 29 die al eerder is veroordeeld. Samen met Ibrahim was hij zes jaar geleden betrokken bij een mislukte overval op een wisselkantoor in Brussel. Daarbij werd geschoten met een kalasjnikov en raakte een agent gewond. De neef zat toen achter het stuur van de vluchtauto en kreeg zes jaar cel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl