NOS Nieuws

Amerikaanse moeder bevrijdt haar zoontje uit bek poema

Een Amerikaanse moeder bedacht zich geen moment toen ze haar 5-jarige zoontje in de voortuin hoorde krijsen. Ze rende naar buiten en zag hoe een poema zich in het hoofd van haar kind had vastgebeten. De vrouw trok het beest aan de poten en stak haar hand in zijn bek.

Het jongetje kon door die actie ontsnappen. Hij hield verwondingen over aan zijn gezicht, hoofd en nek. Hij ligt in een ziekenhuis in Denver en is buiten levensgevaar. De moeder is lichtgewond, met beetwonden op haar hand en krassen op haar been.

De poema dook op in de voortuin van de woning, iets ten noorden van Aspen. Dat is een hooggelegen stadje in de Rocky Mountains in de staat Colorado. Enkele uren later schoot de politie twee poema's in de omgeving dood.

Mensenschuw

Het komt steeds vaker voor dat de doorgaans mensenschuwe 'mountain lion' opduikt in bewoonde gebieden. In Colorado leven zo'n 4.500 poema's in het wild, maar tot een confrontatie met de mens komt het bijna nooit.

In juli 2015 werd een man door een jonge poema aangevallen toen hij bij een afgelegen rivier stond te vissen. Sinds 1990 hebben poema's in Colorado drie mensen gedood en achttien mensen verwond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl