Het ongeluk gebeurde tijdens een inhaalactie van de autodief
NOS Nieuws

Doodrijder Zelhem was net op vrije voeten

De man die gisteren in Zelhem een dodelijk ongeluk veroorzaakte, was net onder voorwaarden vrijgelaten uit voorarrest. Dat blijkt uit een verklaring van de rechtbank in Zutphen. De 38-jarige Doetinchemmer moet terechtstaan voor onder meer mishandeling en bedreiging. Hij botste gisteren met een gestolen auto op een auto met een gezin uit Stolwijk. Een jongetje van 4 kwam daarbij om het leven. De ouders en het zusje raakten gewond.

De man, die psychiatrisch patiënt is, was op 9 juni onder voorwaarden vrijgekomen. Twee dagen geleden vond de reclassering dat hij geestelijk niet stabiel genoeg was om vrij rond te lopen. De reclassering wilde hem laten opnemen, maar daarvoor is een rechterlijk besluit nodig en dat zou enkele dagen duren.

Geschokt

Een dag na het verzoek van de reclassering om hem op te sluiten, vond het dodelijke ongeval plaats. De man stal de auto van een justitiepsycholoog die bij hem langskwam en maakte daarmee op een provinciale weg een inhaalmanoeuvre waarbij hij frontaal op de auto van het gezin botste.

De medewerkers van de rechtbank laten in de verklaring weten dat ze diep geschokt zijn en dat ze hun medeleven betuigen aan de getroffen familie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl