De Duitse bondscoach Joachim Löw
NOS Voetbal

Zelfverzekerde Löw: we worden gewoon groepswinnaar

Joachim Löw is geen man die zich snel druk maakt. Ook na de 0-0 tegen Polen, een wedstrijd waarin geen van zijn aanvallers de Poolse verdediging kon verrassen met een individuele actie, blijft zijn humeur goed. Sterker nog, Löw was zaterdag op de persconferentie behoorlijk zelfverzekerd.

"We willen deze poule winnen en gaan de poule ook winnen. Ik kan me niets anders voorstellen", zei Löw. Duitsland leidt in groep C met vier punten, Die Mannschaft heeft een beter doelsaldo dan Polen. Noord-Ierland volgt op drie punten, Oekraïne is puntloos en daarmee uitgeschakeld.

Radicale wijzigingen in de opstelling zijn van Löw ook niet snel te verwachten. Dit EK is alweer zijn vijfde eindtoernooi als bondscoach, maar pas voor het eerst voerde hij bij de tweede wedstrijd een wijziging door. Mats Hummels keerde terug in de basisopstelling na een blessure. Hij kreeg de voorkeur boven Shkodran Mustafi.

Wisselspelers krijgen kans

Tegen Noord-Ierland zijn meerdere wisselingen in de basis te verwachten. "Het kan zo maar zijn dat ik enkele veranderingen ga doorvoeren. Ik denk over verschillende varianten na", zei Löw, die nog geen namen wil noemen. "We hebben nog twee trainingen. Daarna neem ik een beslissing."

Dat Thomas Müller nog geen enkele schotkans creëerde, noemt Löw 'uitzonderlijk', maar zorgen maakt hij zich niet. "Müller spreekt zich uit op het veld, hij is een belangrijke speler."

De bondscoach is ervan overtuigd dat Müller en ook Mesut Özil, die eveneens geen verpletterende indruk maakt, alsnog de topvorm zullen bereiken.

Toni Kroos en Thomas Müller na Duitsland-Polen

Centrale verdediger Jerome Boateng en verdedigende middenvelder Toni Kroos waren de uitblinkers bij Duitsland tegen Polen. De aanvallers (Müller, Özil, Draxler, en Götze) konden niet imponeren. Geen van hen wist de stugge Poolse defensie te verrassen.

Toch maakt Löw zich geen zorgen. "In al onze wedstrijden creëerden we kansen. "Dat we niets scoren, vind ik geen fundamenteel probleem voor ons. Het gebeurde alleen deze wedstrijd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl