Vwo'ers tijdens het eindexamen Nederlands in 2014
NOS Nieuws

'Docent ontslagen voor verbeteren van examens'

Een middelbare school in Zwijndrecht heeft een leraar Management & Organisatie (M&O) ontslagen, omdat hij heeft geknoeid met de eindexamens. De leraar van het Walburg College heeft bij twaalf of dertien van zijn havo-leerlingen antwoorden verbeterd, schrijft het AD.

De fraude werd ontdekt door de tweede corrector. Dat is een docent van een andere school. Die zag in antwoorden van de leerlingen aanpassingen in een ander handschrift. Hij meldde dat aan de Onderwijsinspectie. Die heeft de antwoorden waarmee geknoeid is ongeldig verklaard. Dat betekent dat de leerlingen daar geen punten voor hebben gekregen.

Gezakt

De directeur van het Walburg College zegt in het AD dat de cijfers van sommige leerlingen daardoor "enorm" zijn gekelderd. Een meisje kwam voor M&O een tiende punt te kort om te slagen.

De gedupeerde leerlingen mogen het examen de komende week overdoen. Dat geldt dan als een eerste poging; indien nodig kunnen ze daarna een herexamen maken, zegt een woordvoerder van de inspectie.

Op staande voet

De docent is op staande voet ontslagen. "Er zijn twee hoofdzondes: je blijft met je vingers van kinderen af en je sjoemelt niet met toetsen en examens", zegt de directeur in het AD.

De docent spreekt tegen dat hij de fraude heeft bekend. Hij beraadt zich op stappen tegen zijn ontslag, zegt hij in het AD.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl