NOS Voetbal

De Graafschap: vraagtekens bij geloofwaardigheid licentiecommissie

Zuil: vraagtekens bij geloofwaardigheid licentiecommissie

Terwijl bij FC Twente wordt gejuicht omdat de club toch in de eredivisie mag blijven, heerst bij De Graafschap verslagenheid en boosheid nu alsnog degradatie naar de Jupiler League een feit is. "Dit hebben wij niet zien aankomen", reageert De Graafschaps commercieel manager Martine Zuil.

De beroepscommissie van de KNVB oordeelde dat FC Twente de huidige licentie voor het spelen van betaald voetbal behoudt. Die uitspraak staat haaks op een eerdere beslissing van de licentiecommissie om de Tukkers hun licentie af te nemen. Het gevolg van de uitspraak van de beroepscommissie is, dat FC Twente komend seizoen toch in de eredivisie mag spelen.

Geloofwaardigheid

De Graafschap, dat komend seizoen in de eredivisie had mogen spelen indien FC Twente teruggezet zou zijn naar de Jupiler League, ervaart het besluit van de beroepscommissie als een bittere pil. "Wij zijn er tot nu toe vanuit gegaan dat als de licentiecommissie na gedegen werk tot een beslissing komt, er niet nog een beroepscommissie overheen komt die zegt: jullie hebben je werk niet goed gedaan", reageert Zuil verbolgen.

Hoewel De Graafschap na uitschakeling in de nacompetitie door Go Ahead Eagles op sportieve gronden al was gedegradeerd, gingen de Superboeren door de straf voor FC Twente uit van nog een seizoen in de eredivisie. "Wij vragen ons hardop af hoe geloofwaardig de licentiecommissie nu nog is", aldus Zuil.

De Graafschap overweegt een gang naar de rechter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl