NOS Voetbal

Mulder over KNVB: Nederland een soort bananenrepubliek

Mulder en Van Hooijdonk over Twente

Enschede lacht, Doetinchem huilt. FC Twente blijft na de uitspraak van de beroepscommissie van de KNVB in de eredivisie en De Graafschap degradeert alsnog. Dat hadden weinig mensen verwacht. Toch hield Youri Mulder er rekening mee.

"Nou, ergens wel. Omdat de reden waarop de licentie is ingetrokken naar mijn mening niet helemaal juist was", aldus de voormalig speler en assistent-trainer van de Enschedeërs in Studio France.

Dat oordeelde de beroepscommissie vandaag ook, in tegenstelling tot een eerdere uitspraak van de licentiecommissie.

Bananenrepubliek

"Voor Twente is dit natuurlijk fantastisch nieuws", zegt Pierre van Hooijdonk. "Maar ik denk wel dat de KNVB zichzelf goed achter de oren moet gaan krabben hoe ze dit in het vervolg gaan oplossen."

Mulder: "Dit is een enorme soap en dat mag de KNVB zichzelf aanrekenen. Voetballand Nederland is een soort bananenrepubliek. Maar De Graafschap mag niet zeuren, zij waren al sportief gedegradeerd."

'Een complete verrassing, ze hielden hier rekening met noodscenario'

'Dit is onwerkelijk'

Verslaggever Leon ten Voorde van TC Tubantia volgt de Enschedese club en de situatie op de voet en was bij de Grolsch Veste toen het besluit van de beroepscommissie wereldkundig gemaakt werd.

"Dit is onwerkelijk", aldus Ten Voorde. "Dit komt echt als een complete verrassing. De mensen hier waren verbaasd en dachten dat het niet waar was. Ze hielden rekening met het noodscenario. Er moest een wonder gebeuren wilde de club overeind blijven. Dat was het gevoel hier."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl