Henrique Eduardo Alves was minister van Toerisme
NOS Nieuws

Opnieuw minister opgestapt in Brazilië

De Braziliaanse interim-president Temer is voor de derde keer in een maand tijd een minister kwijtgeraakt. Vandaag diende minister van Toerisme Henrique Eduardo Alves zijn ontslag in. De afgelopen weken stapten ook de minister van Planning en die van Transparantie op.

Alle drie zijn verwikkeld in het grootste corruptieschandaal in de Braziliaanse geschiedenis, dat rond staatsoliebedrijf Petrobras. Volgens het Openbaar Ministerie hebben bouwbedrijven in ruil voor opdrachten in tien jaar honderden miljoenen euro's aan steekpenningen betaald aan Petrobras-medewerkers.

Tientallen politici zouden hebben geprofiteerd van deze corruptie doordat Petrobras riante bedragen doneerde voor verkiezingscampagnes. Alves' naam werd door een voormalig leidinggevende van Petrobras genoemd als een van die politici. Hij zou omgerekend bijna 400.000 euro hebben verdiend.

De Petrobras-manager heeft verklaard dat interim-president Temer ook om een dergelijk bedrag vroeg. Temer ontkent elke betrokkenheid bij het schandaal en zegt dat de manager alles heeft verzonnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl