NOS Voetbal

'Fortuna moet huishoudboekje nu op orde houden'

Paul van der Kraan: we hebben een realistische begroting gemaakt

"Het heeft heel veel moeite gekost", verzucht Paul van der Kraan. De crisismanager bij Fortuna Sittard had de zware taak anderhalf miljoen euro te vinden om Fortuna volgend jaar weer betaald voetbal te laten spelen. Dat is gelukt. Vandaag heeft Van der Kraan de begroting voor volgend seizoen overlegd aan de KNVB.

"Het was heel zwaar om de laatste tienduizenden euro's bij elkaar te krijgen. De laatste 200.000 euro heeft drie weken gekost, dat is heel lang."

'Fortuna begint hopelijk op nul'

Van der Kraan heeft veel ondernemers in de regio benaderd en gevraagd om de Limburgse club financieel te steunen. "De ondernemers hopen toch dat ze in de toekomst nog steeds zaken met Fortuna kunnen doen."

De kans dat Fortuna volgend jaar wederom in de problemen komt, acht Van der Kraan klein. "Ik denk dat we een realistische begroting hebben gemaakt, maar de club moet nu goed letten op het huishoudboekje."

"Er is de afgelopen tijd te makkelijk geld uitgegeven. Dat moeten we oplossen. Op 1 juli, als de nieuwe begroting ingaat, begint Fortuna weer op nul, maar ze moeten nu zorgen dat de inkomsten en uitgaven echt in balans komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl