NOS Nieuws

Brabanders en Zeeuwen bekvechten over bolus

Het zit de Brabanders en de Zeeuwen erg hoog: van wie is toch die bolus? De provincies ruziën nu al dagen over de zoete lekkernij, met Omroep Brabant en Omroep Zeeland in de frontlinie.

Het begon allemaal met een foto op Facebook van bolussen verpakt als 'Brabantse Bolus', met daaronder verbaasde reacties van Zeeuwen. De meesten kennen de bolus namelijk als een Zeeuwse traditie, met zelfs een eigen Wikipedia-pagina.

De beruchte bolus

Omroep Zeeland probeerde het nog 'democratisch' op te lossen met een poll op Twitter. "Noord-Brabant moet van de bolus afblijven", was de stelling. Uiteindelijk bleek 65 procent van de stemmers het daar mee eens te zijn.

Over en uit zou je denken, maar het vuur tussen de twee omroepen was al niet meer te doven. Omroep Brabant schreef dat de Zeeuwen de bolus proberen te 'claimen' en Omroep Zeeland besloot dan ook maar het worstenbroodje onderdeel te maken van de strijd.

Uiteindelijk komen de Brabanders vandaag met een grote klapper in de vorm van een overzicht van alles wat er mis zou zijn met de Zeeuwen. Zo ontbreekt Nederland volgens de Brabanders op het EK vanwege Danny Blind, een Zeeuw (hij komt uit Oost-Souburg). Omroep Zeeland reageert gelaten:

Met welk nieuw wapenfeit de Zeeuwen komen is nog niet duidelijk. Ondertussen mengt de Noord-Hollandse omroep NH zich in de discussie met hun eigen oplossing:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl