De fans van Bruce Springsteen wachten voor het concert op het Malieveld
NOS Nieuws

'Luxe wachtrij' garandeert beste plekken bij The Boss

Het Malieveld in Den Haag is vanavond het speelterrein van Bruce Springsteen. Daar geeft de Amerikaanse rockzanger zijn 25ste concert in Nederland. Om het beste plekje te bemachtigen, hanteren de diehard-fans van The Boss een eigen systeem.

"Het is een luxe wachtrij waaruit je weg kan en zo nu en dan weer naar terug kan komen", zo omschreef fan Evert Jelgerhuis het in het NOS Radio 1 Journaal.

Het systeem werkt als volgt: fans konden zich vanaf donderdag inschrijven op een namenlijst. Om op die lijst te blijven staan, moeten ze zich vier keer per dag op vaste tijden melden voor de ingang van het concertterrein. "Zo krijgen de volhouders de beste plekken", zei Jelgerhuis. "Want ben je een keer niet aanwezig, dan word je van de lijst afgehaald en is het achteraan aansluiten."

Nummer een

Jelgerhuis zelf staat als eerste op de lijst. Een unieke gebeurtenis voor hem. "Den Haag is mijn stadje. Ik woon vlak bij het Malieveld, dus dit was de kans om een keer nummer één te zijn. Het is erg leuk om dat mee te maken."

De groep van zo'n 500 fanatieke fans wordt wel beloond voor het lange wachten. "We worden vanavond door de beveiliging meegenomen naar een aparte ingang. Iedereen moet natuurlijk wel gewoon een kaartje hebben", zegt hij.

Rustig naar binnen

Jelgerhuis is hoe dan ook verzekerd van de beste plek. "We lopen gecontroleerd naar binnen. In het verleden was het: hekken open en met een gigantische sprint het stadion in, maar dat wordt nu als gevaarlijk gezien. Daarom gaan we rustig naar binnen."

Hij weet nu al waar hij zal gaan staan. "Springsteen heeft altijd uitlopers van zijn podium. Hij zoekt heel erg de interactie met het publiek. Ik ga dus bij het kopje staan van een van die uitlopers, voor zijn microfoon", zei Jelgerhuis.

Als de Hagenaar, die Springsteen voor de 27ste keer live zal zien, zijn plek heeft gevonden, gaan de poorten open voor de overige 67.000 bezoekers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl