Donald Trump
NOS Nieuws

Trump sluit Washington Post uit van campagne

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump meldt op Facebook dat verslaggevers van The Washington Post niet langer welkom zijn bij zijn campagne-evenementen. Trump noemt de krant "oneerlijk" en "onbetrouwbaar". Hij heeft de accreditatie van de verslaggevers van de krant per direct laten intrekken.

Trump heeft kritiek op de verslaggeving van The Washington Post over zijn uitspraken naar aanleiding van de aanslag op een nachtclub in Orlando. Trump ziet het bloedbad als een daad van islamitisch extremisme en verwijt Obama dat hij dat niet ook doet. Volgens The Washington Post bedoelde Trump dat Obama sympathie heeft voor dergelijke acties. In het verleden heeft Trump herhaaldelijk gesuggereerd dat Obama eigenlijk moslim is, maar dat niet wil zeggen.

Trots

De hoofdredacteur van de krant, Marty Baron, noemt het besluit van Trump "het verloochenen van de vrije en onafhankelijke pers". Hij zegt dat de krant trots is op zijn verslaggeving en dat hij gewoon wil doorgaan met schrijven over de Republikeinse presidentskandidaat.

The Washington Post is een van de grootste kranten in de Verenigde Staten. Een aantal journalisten van de krant maakt gezamenlijk een boek over Donald Trump dat later dit jaar moet uitkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl