NOS Voetbal

Oproep Hodgson en Rooney aan fans: wees verstandig

Hodgson en Rooney doen een oproep aan de fans

Uit angst voor diskwalificatie door de UEFA hebben de Engelse bondscoach Roy Hodgson en aanvoerder Wayne Rooney een dringende oproep gedaan aan hun fans op het EK in Frankrijk.

"We waarderen jullie steun tijdens de wedstrijden, maar blijf alsjeblieft uit de problemen", sprak Hodgson. Rooney voegde daaraan toe: "Blijf veilig en wees verstandig. Steun ons op een positieve manier."

  • AFP
    Een Engelse fan in gevecht met de Franse politie
  • Hollandse Hoogte | AP
    Een man in Marseille wordt meegenomen door hulpverleners nadat hij gewond was geraakt bij rellen in de Franse stad

Zware rellen

De Engelse fans kwamen deze week veelvuldig negatief in het nieuws na rellen in Marseille. Daar gingen Britse en Russische fans dagenlang met elkaar op de vuist. Ook in het stadion braken zaterdagavond vechtpartijen uit.

"Als bondscoach ben ik bezorgd over de mogelijke straf die ons boven het hoofd hangt. We hebben hard gewerkt om op het EK te komen en we willen hier per se blijven", zei Hodgson.

Franse officier van justitie over Russische hooligans

35 gewonden

Rooney: "Als je geen ticket hebt, reis dan niet af naar Frankrijk. En als je wel in bezit bent van een kaart, blijf dan uit de problemen."

Twee Britse voetbalfans zijn veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de voetbalrellen in Marseille rond de EK-wedstrijd Engeland-Rusland. De rechter veroordeelde hen tot een celstraf van twee en drie maanden.

In totaal staan zes Britten, drie Fransen en een Oostenrijker terecht. Twee Russen zijn gearresteerd omdat ze tijdens de wedstrijd het veld op renden.

Goede voorbeeld

Fans van Italië en België, die maandagavond (21.00 uur) tegenover elkaar staan, lieten in Lyon zien hoe het ook kan. In plaats van met elkaar op de vuist te gaan zongen de twee supportersgroepen in goede harmonie elkaars volkslied.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl