Vluchtelingen worden met bussen naar een officieel vluchtelingenkamp gebracht
NOS Nieuws

Griekenland ontruimt meer vluchtelingenkampen

De Griekse politie is bezig met de ontruiming van een geïmproviseerd vluchtelingenkamp aan de grens met Macedonië. In het kamp zitten volgens de Griekse autoriteiten zo'n 1800 mensen. Vorige maand werden al een paar duizend vluchtelingen uit Idomeni naar Thessaloníki gebracht.

Het tentenkamp ligt bij een benzinestation bij Polykastro. Er zouden inmiddels zo'n tien bussen met Syrische en Iraakse vluchtelingen zijn vertrokken. Het is nog niet duidelijk waar ze naartoe worden gebracht. De ontruiming verloopt tot nog toe rustig.

Vluchtelingen worden met bussen naar een officieel vluchtelingenkamp gebracht

De verwachting is dat er in de komende dagen nog twee geïmproviseerde kampen worden ontruimd. Ook deze kampen liggen in het noorden van Griekenland langs de grens met Macedonië. In deze vluchtelingenkampen bij een benzinestation en een hotel zitten in totaal zo'n 2000 mensen.

Veel van deze vluchtelingen zaten eerder in Idomeni. Ze zijn die plek voor de ontruiming ontvlucht omdat ze niet naar de officiële opvang willen. Ze hopen dat ze alsnog de grens met Macedonië kunnen oversteken om dan door te reizen naar het noorden van Europa.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl