Pittsburgh Penguins zijn kampioen
NOS Sport

IJshockeyers Pittsburgh winnen hun vierde Stanley Cup

De ijshockeyers van Pittsburgh Penguins hebben voor de vierde keer de Stanley Cup gewonnen. In de finale van de play-offs namen ze in de best-of-seven-serie een beslissende 4-2 voorsprong door de zesde wedstrijd met 3-1 te winnen bij San Jose Sharks.

Brian Dumoulin, Kris Letang en Patric Hornqvist scoorden en Matt Murray verrichtte achttien reddingen in de goal, waardoor de Penguins voor het eerst sinds 2009 weer kampioen werden.

Van het team van zeven jaar geleden waren Letang, aanvoerder en MVP Sidney Crosby, Chris Kunitz en Marc-Andre Fleury er nu ook nog bij.

Ook al trokken de Sharks aan het kortste eind, doelman Martin Jones blonk wel uit met 24 reddingen. En Logan Couture maakte zijn tiende goal in de play-offs (de 1-1) en werd de vierde speler uit de laatste twintig jaar die dertig punten maakte in de play-offs.

Vreemde bodem

Maar het was niet genoeg om Pittsburgh te stoppen. Net als bij hun vorige titels (Minnesota in 1991, Chicago in 1992 en Detroit in 2009) klaarden de Penguins de klus op vreemde bodem.

Nederlander kampioen

Het team van de Pittsburgh Penguins heeft overigens een Nederlander in de gelederen; Daniel Sprong. De 19-jarige ijshockeyer werd dit seizoen gestald bij een ander team, maar werd eind mei teruggehaald bij de Penguins.

Daniel Sprong met de Stanley Cup

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl