Agenten aan het werk bij de auto van de man
NOS Nieuws

Gewapende man opgepakt op weg naar Gay Pride in LA

De politie in Santa Monica in Californië heeft een zwaarbewapende man opgepakt die naar eigen zeggen op weg was naar de parade van de Gay Pride in Los Angeles. Dat heeft de burgemeester van Los Angeles, Eric Garcetti, bekendgemaakt.

De parade wordt vandaag gehouden in West Hollywood, een stadsdeel van Los Angeles. Er zijn tienduizenden mensen op de been. De politie zegt dat de verdachte James Howell heet en uit Indiana komt. Volgens de FBI, die bij het onderzoek is betrokken, is Howell 20 jaar oud.

De politie hield de man aan na een tip van buurtbewoners, die vonden dat hij zich verdacht gedroeg. In zijn auto lagen drie aanvalsgeweren en materiaal om explosieven mee te maken. De man heeft verklaard dat hij op weg was naar de Gay Pride waar hij een vriend wilde ontmoeten. Santa Monica ligt zo'n tien kilometer van West Hollywood.

De politiechef van Santa Monica twitterde eerder vannacht dat de man had verklaard dat hij de Gay Pride "wilde treffen", maar ze trok dat later weer in.

Zijn arrestatie komt op de dag van de bloedigste schietpartij uit de geschiedenis van de VS. In een homobar in Orlando in Florida schoot een man vannacht tijdens een drie uur durende gijzeling 50 mensen dood en verwondde er 53, alvorens hij zelf door een speciale politie-eenheid werd doodgeschoten.

Volgens de politie is er voor zover bekend geen verband tussen de opgepakte verdachte in Californië en de schietpartij in Florida. Burgemeester Garcetti zegt dat de parade in Los Angeles doorgaat ter nagedachtenis aan de slachtoffers in Orlando.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl