Curry is met Golden State Warriors een stap dichterbij de NBA-titel
NOS Sport

Warriors dicht bij tweede NBA-titel op rij

Golden State Warriors is nog één zege verwijderd van zijn tweede NBA-titel op rij. De ploeg uit Oakland walste in het vierde duel met 108-97 over Cleveland Cavaliers heen en kwam daardoor op een 3-1 voorsprong in de best-of-seven-serie.

Het was tot de vierde play-offwedstrijd nog niet de finale van Stephen Curry geweest. De meest waardevolle speler van de NBA in het reguliere seizoen kwakkelde met een paar blessures en miste al drie duels.

Maar vrijdag stond hij weer in topvorm op het veld en loodste hij zijn ploeg met 38 punten naar de zege. "Het was een belangrijke wedstrijd", zei Curry na afloop. "Nu hebben we onszelf in een zetel gezet voor de titel."

Statistisch gezien kan het zelfs helemaal niet meer misgaan voor de titelverdedigers. Van de 32 keer dat een club in de finale van de NBA met 3-1 achter stond, is het geen enkel team gelukt om toch nog het kampioenschap te grijpen. Het lot lijkt derhalve bezegeld voor Cavaliers-vedette LeBron James en de zijnen.

Record

Golden State Warriors brak overigens het record voor meeste driepunters in een NBA-finale. Het team scoorde er zeventien, eentje meer dat het oude record van San Antonio Spurs uit 2013.

De basketballers uit Californië kunnen komende maandag de titel in de wacht slepen in het vijfde duel. Ook dat is een thuiswedstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl