NOS Voetbal

FC Twente-directeur Jacobs: zeer teleurgesteld

FC Twente-directeur Onno Jacobs: "Dit is een mokerslag"

FC Twente-directeur Onno Jacobs is "zeer teleurgesteld" door de uitspraak van de rechtbank Midden-Nederland in het kort geding dat de Enschedese club had aangespannen tegen de KNVB. "Dit is een nieuwe mokerslag", zegt Jacobs in de persconferentie.

De rechtbank Midden-Nederland stelde vandaag de KNVB in het gelijk. Hierdoor blijft het besluit van de voetbalbond om Twente de proflicentie af te nemen en vervolgens met een nieuwe licentie een doorstart te geven in de eerste divisie intact. Voor de algemeen directeur van de Enschedese club is het een bittere pil.

"Wij hebben het oordeel van de rechter te respecteren, maar natuurlijk zijn we zeer teleurgesteld door deze uitkomst", laat Jacobs weten. "Dit is een nieuwe mokerslag en een uitkomst die we eerlijk gezegd ook niet verwacht hadden. Het maakt de situatie voor FC Twente er bepaald niet makkelijker op."

Schoon schip maken

Of Jacobs de overwegingen van de rechter snapte, was de vraag van NOS-verslaggever Ragnar Niemeijer. "Nee, ik kan zijn gedachten niet volgen. Dat verschil van inzicht zit hem in het feit dat wij dachten dat we volledig schoon schip moesten maken. Dat hebben we gedaan."

"Er wordt erkend dat we heel veel hebben gedaan, maar het is duidelijk dat het verleden de club nog steeds zwaar aangerekend wordt."

Onno Jacobs: "Er vloeiden geen tranen, maar ik voelde ze wel"

'Ik voelde tranen'

Volgens Jacobs heeft FC Twente nog drie mogelijkheden. "We moeten het besluit van de beroepscommissie afwachten, ons beraden op eventuele juridische vervolgstappen en we moeten kijken of er een mogelijkheid is om in de Jupiler League te overleven. Daar ontkomen we niet aan."

Na de mededeling van de rechter riep Jacobs de personeelsleden bij elkaar. Of daar tranen vloeiden, was de vraag van Niemeijer. "Ik heb geen tranen gezien, maar ik heb ze wel gevoeld. Er was heel veel teleurstelling en droefenis. Ik kan niet uitsluiten dat dit banen gaat kosten."

Beroepscommissie

Jacobs zegt dat Twente zich beraadt op een juridisch vervolg. "Wij gaan ons nu intensief beraden over de mogelijke juridische vervolgstappen, maar eerst wachten wij nu de uitspraak van de beroepscommissie van de KNVB af. Daarna zullen wij verdere mededelingen doen."

In een poging de degradatie naar de eerste divisie af te wenden, had FC Twente niet alleen een kort geding aangespannen, maar zich tevens gewend tot de beroepscommissie van de KNVB. De uitspraak van die beroepscommissie wordt volgende week verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl