Gianni Infantino
NOS Voetbal

Nieuwe beschuldigingen tegen Infantino

De nieuwe FIFA-baas Gianni Infantino blijft onder vuur liggen. Volgens de krant Frankfurter Allgemeine ligt er bij de wereldvoetbalbond een document met tal van beschuldigingen tegen de Zwitser. Daarbij zou het onder meer gaan om vluchten met privéjets en voorkeursbehandeling bij het aannemen van personeel. De FIFA heeft zich tot dusverre niet over de publicatie uitgelaten.

Begin deze maand meldde Die Welt al dat Infantino FIFA-medewerkers opdracht zou hebben gegeven om geluidopnames van een besloten bestuursvergadering in Mexico-Stad te vernietigen, iets wat tegen de regels is. Het zou hem mogelijk op een schorsing komen te staan.

Bij de nieuwe beschuldigingen gaat het om bezoeken per privéjet aan de toekomstige WK-landen Rusland en Qatar. Wie de kosten - tussen de één en anderhalve ton - voor zijn rekening heeft genomen, is niet bekend.

Wat het personeelsbeleid betreft zijn er vraagtekens rond de benoeming van oud-voetballer Luis Figo in een commissie en de manier waarop Fatma Samoura zonder enige screening tot secretaris-generaal is benoemd.

Nieuwsuur

Woensdag besteedde Nieuwsuur al aandacht aan de toenemende kritiek aan het adres van Infantino. "De cultuur is nog niet veranderd. Infantino is een kopie van Blatter. Hij is te veel opgegroeid in het oude systeem", aldus Mark Pieth, hoogleraar strafrecht aan de universiteit van Basel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl