Jan Blokhuijsen en Sven Kramer feliciteren elkaar bij de EK allround in Minsk.
NOS Schaatsen

EK schaatsen om het jaar met ander programma

De EK schaatsen krijgen een nieuwe opzet. Het toernooi blijft een jaarlijks driedaags evenement, maar krijgt om het jaar een ander programma. In het seizoen voor en na de Olympische Spelen organiseert de internationale schaatsunie ISU een gecombineerd EK sprint en allround. In de overige jaren worden de EK afstanden verreden. Dat heeft de ISU vandaag besloten op het congres in Dubrovnik.

De nieuwe EK-opzet gaat per direct in, waardoor Polen in 2017 de primeur heeft van een EK sprint en allround. Op het allroundtoernooi wordt de traditionele grote vierkamp geschaatst. De EK afstanden moeten het doen zonder de 5.000 meter voor vrouwen en de 10.000 meter voor mannen, maar hebben de ploegenachtervolging, massastart en teamsprint wel op het programma staan.

Arie Koops, technisch directeur van de KNSB, toonde zich tevreden over de aanpassingen. “De EK stonden de laatste jaren onder druk en dreigden zelfs van de kalender te verdwijnen. Deze nieuw opzet geeft sprinters en afstandsspecialisten nu ook een EK en dat maakt de EK voor meer landen interessant. Daarnaast zijn we blij dat de traditionele vierkamp op de EK allround behouden blijft."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl