Modeketen Cora Kemperman moet de winkels sluiten
NOS Nieuws

Cora Kemperman: modeboetiek is failliet

Modezaak Cora Kemperman is failliet. Dat zegt oprichtster Cora Kemperman tegen NRC Handelsblad. In Nederland zijn er zes boetieks.

Kemperman zegt tegen de krant dat de leveranciers op de hoogte zijn gebracht en dat er een curator is benoemd.

De damesmodeketen bestaat sinds 1995. Op de website wordt het niet aangekondigd, maar is wel te lezen dat klanten wegens een technische storing geen bestellingen kunnen plaatsen. In België heeft Kemperman ook nog drie zaken, ook die kunnen de deuren niet meer openen.

Eerder al problemen

Kemperman begon haar kledingzaak ruim 20 jaar geleden samen met Gloria Kok. De twee openden toen gelijk drie winkels. Volgens Kemperman waren er in maart al problemen, eind mei sloot de eerste winkel al aan de Leidsestraat in Amsterdam.

De oprichtster ging zelf in 2012 met pensioen. Ze verkocht het moederbedrijf Lafalda aan haar nicht Saskia Kemperman en onderneemster Brigitte de Wilde.

Publiek

De winkelketen richt zich op een specifieke doelgroep, met opvallende, vaak wijde kleding. Vooral vrouwen tussen de 40 en 60 jaar lopen de winkels binnen.

Kemperman laat aan NRC weten dat er gebrek aan ervaring was in de huidige organisatie. "Ik zag laatst nepzakken op broeken, dat was in mijn tijd verboden", zegt de voormalige eigenaresse. Daarnaast moest er worden bezuinigd, werd de financiële man ontslagen en stapelden schulden zich op.

Het is niet bekend hoeveel omzet de winkels maakten. Toen Kemperman haar bedrijf verkocht, in 2012, bedroeg de omzet ongeveer 10 miljoen euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl