De ravage in de Shaar-buurt, waar een bom vlak bij een ziekenhuis ontplofte
NOS Nieuws

Burgerdoden bij luchtaanvallen in Aleppo

Bij bombardementen in de Syrische stad Aleppo zijn bij luchtaanvallen burgers omgekomen. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) zijn er vijftien slachtoffers gevallen, onder wie twee kinderen. Verschillende ziekenhuizen zouden doelwit van de bombardementen zijn geweest.

Tientallen mensen zouden gewond zijn geraakt. De getroffen gebieden liggen in het oosten van de stad en zijn in handen van rebellengroepen.

Bij de explosies in de buurt van een ziekenhuis zouden zeker tien mensen zijn omgekomen. De andere vijf slachtoffers, onder wie naar verluidt twee kinderen, vielen in een andere oostelijke wijk. Volgens het Observatorium kwamen ze om nadat het Syrische leger vatbommen uit helikopters had gegooid. Deze provisorische explosieven zijn verboden. Ze bestaan uit olievaten, gevuld met explosieven en spijkers of ander scherp materiaal.

De VN-kinderrechtenorganisatie Unicef zegt dat drie medische faciliteiten doelwit waren van de aanvallen. Unicef is sponsor van een getroffen ziekenhuis, dat als een van de laatste hulp kan bieden aan kinderen. "Iedereen moet zijn menselijkheid in twijfel trekken wanneer baby's uit couveuses moeten worden gehaald omdat ziekenhuizen worden aangevallen", zegt een Unicef-topman.

Begraafplaats

Het geweld in het noordelijke Aleppo, voor de oorlog de grootste stad van Syrië, is de afgelopen dagen weer opgelaaid. Afgelopen weekend kwamen tientallen mensen om.

President Assad beloofde gisteren in een toespraak dat hij het land geheel zou ontdoen van zijn tegenstanders. Hij zei dat Aleppo de "begraafplaats" wordt van de hoop en dromen van de Turkse president Erdogan.

Rusland zegt dat Al-Nusra-strijders vanuit Turkije onderweg zijn naar Aleppo om de rebellen te versterken. Een woordvoerder van Erdogan noemde de beschuldigingen vandaag onjuist en Russische propaganda.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl