NOS Nieuws

Amsterdamse EasyJet-piloten leggen werk neer

Piloten van EasyJet leggen de komende weken het werk neer. Tientallen EasyJet-vluchten zullen daardoor worden vertraagd of vliegen helemaal niet, dreigt de pilotenvakbond VNV. Het gaat om vluchten waarvan de bemanning in Amsterdam is gestationeerd.

Hoelang de onderbrekingen gaan duren, is nog niet bekend. Maar de piloten adviseren reizigers de acties goed in de gaten te houden en eventueel alternatieven te zoeken.

De piloten gaan actievoeren, omdat ze geen overeenstemming kunnen vinden met de luchtvaartmaatschappij over een nieuwe cao. Het gaat de komende weken om elf vroege vluchten vanuit Amsterdam.

Hete zomer

"We gaan een hete zomer tegemoet", zegt de voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV), Steven Verhagen. "We zijn door onwil van het EasyJet-management helaas genoodzaakt om actie te voeren." Volgens de pilotenvakbond heeft EasyJet vrijwel geen moeite gedaan om tot een acceptabele cao te komen voor zijn piloten. "De maat is nu vol."

EasyJet betreurt de aankondiging van de piloten. Volgens het bedrijf waren de gesprekken over een nieuwe cao juist constructief. "We hebben al een aantal verbeteringen doorgevoerd die belangrijk zijn voor onze piloten", zegt een woordvoerder. Het zou gaan om een verbetering van de voorwaarden rond de uitkering bij ziekte en toeslagen bij lange vluchten.

Tot er een cao is gesloten, moeten passagiers die met EasyJet vliegen, goed in de gaten houden of ze wel kunnen vertrekken vanaf Amsterdam, zegt Verhagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl