NOS Nieuws

Dijsselbloem waarschuwt huizenkopers: neem geen grote risico's

Dijsselbloem waarschuwt huizenkopers: neem geen grote risico's

Minister Dijsselbloem waarschuwt huizenkopers dat ze niet te veel risico moeten nemen. Hij zegt dat de huizenverkoop in bepaalde regio's zo goed gaat, dat mensen zich laten opjagen, en soms zelfs een voorlopig koopcontract zonder ontbindende voorwaarden tekenen. "Daar moet je erg mee oppassen."

De minister van Financiën zegt dat kopers soms denken dat ze heel snel moeten beslissen, terwijl zorgvuldigheid naar zijn mening altijd voorop moet staan. "Dat betekent dat je je tijdig moet voorbereiden. Dat je moet zorgen dat je de spullen die je moet inleveren over je inkomen of je jaarcijfers hebt klaarliggen."

Hij vindt ook dat banken moeten doen wat ze beloven. Sommige adverteren dat ze in korte tijd een hypotheek kunnen regelen. "Dan zullen ze dat ook moeten waarmaken. En anders moeten er gewoon mensen bij."

Dijsselbloem reageerde in het vragenuur in de Tweede Kamer op het bericht dat steeds meer huizenkopers in de problemen komen, omdat ze door de drukte op de huizenmarkt hun hypotheek niet op tijd rond krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl