Een oefening op de Vecht
NOS Nieuws

Gemeenten stellen besluit toekomst Nationale Reddingsvloot uit

De 25 veiligheidsregio's, waarin alle gemeenten zijn vertegenwoordigd, stellen een besluit over de financiële toekomst van de Nationale Reddingsvloot uit. Ze worden het niet eens over wie de kosten van 770.000 euro per jaar moeten dragen.

De veiligheidsregio's laten nu een onderzoek doen naar nut en noodzaak van de reddingsvloot, in overleg met 'moederorganisatie' Reddingsbrigade Nederland. Dat heeft minister Van der Steur laten weten na vragen van de Tweede Kamer.

Een schijntje

VVD en SP, die de minister opriepen om de zaak snel te regelen, begrijpen hier niets van. "Kunnen we dit nieuwe onderzoek niet gewoon skippen?" vraagt SP-Kamerlid Kooiman. Zij wijst op een recent onderzoek dat al uitwees dat de reddingsbrigade nodig is. "En het gaat maar om een schijntje", zegt Kooiman.

VVD-Kamerlid Van Veen vindt dat een nieuw onderzoek de vrijwilligers van de brigade te lang in onzekerheid houdt. "Terwijl de feiten helder zijn."

Van der Steur zegt dat dit toch de enige manier is om uit de bestuurlijke impasse te komen. Hij heeft de ruziënde partijen beloofd dat het Rijk volgend jaar nog een deel van de kosten betaalt, op voorwaarde dat zij wel verder komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl