NOS Nieuws

Gestrande Nederlanders in Dubai komen morgen naar huis

Een groep Nederlandse reizigers die sinds zaterdagmiddag vastzit in Dubai, komt morgen naar huis. Reisorganisatie TUI laat weten dat er plekken worden ingekocht op een vlucht van maatschappij Emirates.

De 180 passagiers zouden na een vakantie eigenlijk zaterdag al terugvliegen naar Schiphol, maar tijdens de vlucht bleek er iets mis te zijn met het vliegtuig. De piloot keerde daarom terug naar Dubai.

De reisorganisatie wilde het vliegtuig repareren zodat de reizigers alsnog met het toestel naar huis konden, maar voor de reparatie moesten er onderdelen worden ingevlogen. De reparatie duurt langer dan verwacht, het vliegtuig is nog altijd niet gemaakt.

Stroperige communicatie

Al die tijd is het contact tussen de reizigers en TUI niet best geweest, zegt de reisorganisatie. "We proberen de mensen op de hoogte te houden via de sms en met briefjes in het hotel, maar de communicatie ter plaatse verloopt wat stroperig. Het leven is daar ontregeld vanwege de ramadan."

De gestrande reizigers weten daardoor niet goed waar ze aan toe zijn. TUI heeft naar eigen zeggen de knoop doorgehakt en wacht niet meer tot het toestel gemaakt is. "We willen u niet langer in onzekerheid houden dan strikt noodzakelijk over de tijd van uw terugvlucht", staat in een brief aan de reizigers die vanavond is verstuurd.

Het is de bedoeling dat alle 180 mensen morgen om 20.00 uur landen op Schiphol.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl