De Turkse president Erdogan
NOS Nieuws

President Erdogan spreekt op uitvaart Muhammad Ali

De lijst van sprekers bij de uitvaart van bokslegende Muhammad Ali is een stukje langer geworden: de Turkse president Erdogan en de Jordaanse koning Abdullah II houden vrijdag een toespraak in Louisville, Kentucky, zegt een woordvoerder van de familie.

Eerder werd al bekendgemaakt dat oud-president Bill Clinton en komiek Billy Crystal spreken op de bijeenkomst in het sportstadion KFC YUM! Center. Omdat Ali moslim was, zal een imam de ceremonie leiden. Er zijn ook vertegenwoordigers van andere religies, onder meer van het jodendom, christendom, boeddhisme en een mormoonse leider.

Dalai lama

Andere sprekers zijn de vrouw van Ali, Lonnie, zijn dochter Maryum en sportjournalist Bryant Gumbel. De dalai lama was ook uitgenodigd om te spreken, maar de Tibetaanse leider heeft laten weten dat hij verhinderd is.

Er is plaats voor zo'n 20.000 mensen

De bijeenkomst is toegankelijk voor publiek; in het stadion is plaats voor zo'n 20.000 mensen. De rouwdienst wordt ook rechtstreeks uitgezonden via internet.

Na de bijeenkomst wordt Ali in besloten kring begraven. De 74-jarige bokslegende overleed vrijdag in het bijzijn van familie aan de gevolgen van een septische shock. Vandaag werd zijn lichaam overgebracht naar zijn geboorteplaats Louisville.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl