Kiki Bertens krijgt komende dagen rust
NOS Sport

Bertens pas woensdag in actie in Rosmalen

De organisatie van het tennistoernooi in Rosmalen heeft Kiki Bertens extra rust gegund: ze hoeft pas woensdag voor het eerst in actie te komen op het Brabantse gras. Bertens kan daardoor extra lang herstellen van de kuitblessure, die ze heeft opgelopen tijdens haar spectaculaire optreden op Roland Garros.

De Wateringse bereikte in Parijs als nummer 58 van de wereldranglijst de halve finales, maar moest haar knappe zegereeks wel bekopen met een pijnlijke kuit. Ze sprak na de eervolle nederlaag tegen Serena Williams al haar twijfel uit over haar deelname aan het evenement in Rosmalen. Daar heeft de organisatie nu dus op ingespeeld.

De 24-jarige Bertens, die vorig jaar de laatste vier haalde, speelt in de eerste ronde de tien jaar oudere Mirjana Lucic-Baroni uit Kroatië.

Nog vier Nederlanders

Naast de kersverse publiekstrekker staan nog vier Nederlanders in het hoofdschema. De 20-jarige Indy de Vroome kreeg een wildcard en moet het maandag opnemen tegen oud-winnares Coco Vandeweghe uit de Verenigde Staten.

Robin Haase, Igor Sijsling en Richèl Hogenkamp spelen op dinsdag. Haase treft de als zevende geplaatste Luxemburger Gilles Muller uit Luxemburg, Sijsling staat tegenover de Spanjaard Inigo Cervantes en Hogenkamp krijgt een qualifier tegenover zich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl