NOS Nieuws

Toch weer auto in vlammen opgegaan in Ede

Auto brandt uit vlak bij politiepost in Ede

Na een periode van enige rust is de brandweer in Ede afgelopen nacht opnieuw in actie gekomen vanwege een autobrand. Volgens ooggetuigen stond de auto voor een politiesteunpunt in de probleemwijk Veldhuizen.

In de wijk gingen in de afgelopen maanden al een aantal auto's in vlammen op. De politie vermoedt dat de auto in brand is gestoken, maar wil geen verband leggen met eerdere autobranden. Daarvoor is meer onderzoek nodig, aldus de politiewoordvoerder.

De auto is weggesleept om door experts te worden onderzocht op aanwijzingen die naar de dader kunnen leiden.

Vlammen

Twee jongeren waarschuwden kort na 04.00 uur de brandweer omdat ze vlammen uit de voorkant van de auto zagen komen. Er zijn geen verdachten aangehouden. De voorzijde van de auto is uitgebrand.

Twee weken geleden werd de laatste autobrand in Ede gemeld. Boze jongeren, merendeels van Marokkaanse afkomst, luchtten de afgelopen tijd hun woede over de sluiting van een buurtcentrum door vernielingen aan te richten. Ook bij eerdere autobranden heeft de politie geen daders kunnen oppakken.

Er wordt niet intensief gepatrouilleerd in de wijk, zegt de politie. De inzet wordt bepaald aan de hand van aanwijzingen van wijkagenten en andere betrokkenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl