Rock am Ring had te maken met extreme regenval en onweer
NOS Nieuws

Blikseminslag Rock am Ring: de schrik zit er goed in

Bij de blikseminslag op muziekfestival Rock am Ring zijn gisteren 82 gewonden gevallen. De politie meldt dat vijftien festivalgangers zwaargewond raakten. Twee van hen zijn met succes gereanimeerd.

Vrijdagavond trok een onweersbui over het festivalterrein heen. Na de blikseminslag lagen de optredens anderhalf uur stil. Op het getroffen festivalterrein waren op het moment van de inslag ruim 90.000 mensen aanwezig.

Het noodweer vernielde talloze tenten. Een deel van de gewonden is al uit het ziekenhuis ontslagen.

Ingelise de Vries is dit weekend ook op het festival. Ze vertelt dat de organisatie van te voren waarschuwde voor het noodweer. Er zou geen sprake zijn geweest van chaos en paniek op het festivalterrein. "Iedereen liep rustig naar de camping of zocht een plek om te schuilen."

Vandaag gaat het festival gewoon weer verder. "We hebben gehoord dat het doorgaat, ook al wordt er weer onweer verwacht. We hebben gisteren gemerkt dat de organisatie het goed heeft opgepakt. Dat maakt het enigszins geruststellend om het festival af te maken."

Dertig poncho's en regenlaarzen gaan mee. Op hoop van zegen.

Michelle van Rossenberg

Vorig jaar werd Rock am Ring ook al getroffen door de bliksem. Toen raakten 33 festivalbezoekers gewond. Michelle van Rossenberg was er bij, net als dit jaar. "De schrik zit er goed in. We zijn op onze hoede."

Toch ziet ze het vandaag positief in. "We kunnen weer tot onze knieën in de modder biertjes drinken en iets van het festival zien. We hebben hier het hele jaar naar uitgekeken en gaan proberen er wat van te maken. Dertig poncho's en regenlaarzen gaan mee. Op hoop van zegen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl