Het MH17-monument op de plek waar het toestel neerkwam in Oekraïne
NOS Nieuws

Eerste resultaten onderzoek MH17 na de zomer

De eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar de ramp met vlucht MH17 worden na de zomer gepresenteerd. Het Openbaar Ministerie zegt dat het gaat om het wapen waarmee het vliegtuig in 2014 is neergehaald en de plek waarvandaan dat is gebeurd.

Het internationale team dat onderzoek doet naar de ramp, het Joint Investigation Team (JIT), had verwacht al voor de zomer klaar te zijn met het onderzoek naar het wapen en de afvuurlocatie. Maar "er zijn enkele zaken die iets meer tijd vergen dan verwacht." Dat betekent dus dat de resultaten worden gepresenteerd na de herdenking van de ramp op 17 juli.

Digitaal magazine

De nabestaanden kregen vandaag al informatie over de manier waarop het onderzoek wordt uitgevoerd in een geïllustreerd digitaal magazine, dat volgende week wordt gepubliceerd op de website van het OM. Daarin wordt gedetailleerd uitgelegd hoe het onderzoek is georganiseerd en wat de werkwijze van het onderzoeksteam is.

Zo wordt beschreven hoe alle brokstukken zijn onderzocht in de hangar in Gilze-Rijen en hoe er bodemonderzoek is gedaan bij Grabovo in Oekraïne, waar het toestel werd neergehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl