NOS Nieuws

Gestraft Japans jongetje levend gevonden, vader betuigt spijt

'Ik heb mijn kind een pijnlijke ervaring bezorgd'

Het Japanse jongetje dat sinds zaterdag werd vermist in een bos is levend teruggevonden. Hij zat in een verlaten gebouw op een basis van de Japanse luchtmacht. Dat gebouw ligt zo'n 7 kilometer van de plek waar hij werd achtergelaten door zijn ouders.

De 7-jarige jongen werd door zijn ouders voor straf uit de auto gezet in het bos. Zijn vader en moeder verklaarden in eerste instantie dat ze hem kwijt waren geraakt, maar gaven later toe dat ze hem wilden straffen omdat hij steentjes naar auto's had gegooid. Ze zouden hem slechts vijf minuten alleen hebben gelaten, maar toen ze terugkwamen was hij verdwenen.

Er werd een grote zoekactie op touw gezet. In totaal doorzochten 150 militairen en reddingswerkers het bos, dat op een eiland ligt in het noorden van Japan. "Ze wilden het jongetje snel terugvinden, want er leven veel beren in het woud waar hij werd vermist", zegt correspondent Kjeld Duits.

Het 7-jarige jongetje dat werd vermist

Op Twitter vergelijken Japanners de 7-jarige met Rambo.

Correspondent Kjeld Duits

Volgens Duits waren de weersomstandigheden de afgelopen dagen erg slecht. "Het onweerde en de nachten waren koud. Het jongetje had geen eten en heeft zeven dagen overleefd op water. Toen hij werd gevonden door een Japanse militair, was het eerste wat hij vroeg: heeft u iets te eten voor mij?"

De militair vond het jongetje bij toeval. Hij bezocht het gebouw op de luchtmachtbasis om voorbereidingen te treffen voor een oefening. "De militair heeft het kind meteen een rijstbal gegeven", vertelt Duits. "Het jongetje was er eigenlijk erg goed aan toe; hij had alleen veel honger en was wat uitgedroogd. Op Twitter vergelijken Japanners de 7-jarige met Rambo." Uit voorzorg werd het jongetje wel naar het ziekenhuis gebracht.

  • Reuters
    De basis van de Japanse luchtmacht waar het jongetje werd gevonden
  • Reuters
    Een militair laat het matras zien waarop het jongetje sliep

De 44-jarige vader van het kind verontschuldigde zich in het ziekenhuis huilend bij zijn zoontje. Op een persconferentie boog de man diep en betuigde hij spijt aan de reddingswerkers die het jongetje hebben gezocht. "Ik heb mijn kind en de mensen die hem zochten een pijnlijke ervaring bezorgd", zei de vader.

"De man zei dat hij zijn les heeft geleerd en voortaan beter zijn best zal doen als ouder", zegt Duits. De politie onderzoekt nog of de vader en moeder van het jongetje vervolgd zullen worden voor het achterlaten van hun kind.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl