FIFA-voorzitter Gianni Infantino
NOS Voetbal

'Schorsing dreigt voor FIFA-baas Infantino'

Gianni Infantino is pas drie maanden voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, maar hij dreigt nu al in de problemen te komen. Volgens de Duitse krant Die Welt kan de 46-jarige Zwitser voor negentig dagen worden geschorst door de ethische commissie.

Infantino zou FIFA-medewerkers vorige maand opdracht hebben gegeven om opnames van een vergadering te vernietigen. Dat is tegen de regels.

Transparantie

De voormalige rechterhand van Michel Platini bij de Europese bond UEFA pleitte bij zijn aanstelling als hoogste voetbalbaas voor openheid, transparantie en betrouwbaarheid. Maar opvallend genoeg is Infantino al binnen drie maanden onder vuur komen te liggen.

Op het FIFA-congres in Mexico-Stad stelde hij zonder overleg Fatma Samoura aan als nieuwe secretaris-generaal. Domenico Scala, de belangrijkste toezichthouder van de FIFA, stapte op omdat volgens hem de onafhankelijkheid van zijn comité werd ondermijnd door Infantino.

Volgens een andere Duitse krant, de Frankfurter Allgemeine Zeitung, zou Infantino achter de schermen een plan hebben bedacht om van Scala af te komen. De FIFA deed dat af als "grote onzin".

Infantino's reputatie liep er wel weer een deuk door op. "Er zijn zoveel verdachtmakingen tegen de president, dat je door het bos de bomen niet meer ziet", zo citeert Die Welt een insider.

De ethische commissie van de FIFA liet in een reactie weten dat er geen formele procedure gaande is tegen Infantino. De zogeheten onderzoekskamer van deze commissie wilde niet zeggen of er wel onderzoek wordt gedaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl