NOS SportAangepast

Djokovic is Berdych in drie sets de baas

Djokovic is Berdych in drie sets de baas

Novak Djokovic is nog twee stappen verwijderd van de enige grandslamtitel die hij nog mist. De drievoudig finalist bereikte op Roland Garros door een 6-3, 7-5, 6-3 zege op Tomás Berdych voor de zesde keer op rij de halve eindstrijd.

Zes games lang hield Berdych stand, maar daarna toonde Djokovic zijn klasse. De als eerste geplaatste Serviër wisselde verwoestende vegen af met fluwelen dropshots en pakte zes games op rij, voordat hij de Tsjech weer aan het woord liet.

Berdych, de mondiale nummer acht, herstelde de balans (4-4), maar verloor de set door een break op love bij 5-6. Djokovic kreeg aan het begin van de derde set een koekje van eigen deeg, want hij werd op love gebroken.

De getergde Djokovic brak direct terug, maar smeet in die bewogen tweede game wel zijn racket spinnijdig weg, wat hem op een waarschuwing kwam te staan.

Tomas Berdych

Vier games later was het de beurt aan Berdych om geïrriteerd te raken toen de partij op aandringen van Djokovic werd onderbroken wegens regen, terwijl op de belendende baan nog werd gespeeld.

Na de regenpauze, die amper tien minuten duurde, leverde de Tsjech bij 3-4 zijn opslag op ongelukkige wijze in toen een backhand via het net uit ging. Djokovic maakte het duel met de halvefinalist van 2010 af met een servicewinner op zijn tweede matchpoint en is voor de achtste keer halvefinalist in Parijs.

Voor een plek in de eindstrijd moet hij het opnemen tegen de Oostenrijker Dominic Thiem die in vier sets afrekende met David Goffin uit België.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl