IS-leden opgepakt in Duitsland om plannen aanslag

In Duitsland zijn drie Syriërs opgepakt die van plan waren om in naam van Islamitische Staat een aanslag te plegen. Het Duitse Openbaar Ministerie denkt dat in totaal vier mannen betrokken waren bij de plannen.

Het tijdschrift Der Spiegel schrijft dat twee van hen van plan waren een zelfmoordaanslag met een bom in Düsseldorf te plegen. De anderen zouden daarna zo veel mogelijk mensen om het leven brengen.

Twee mannen gingen in 2014 met toestemming van de leiding van IS via Turkije en de Balkanroute naar Duitsland. Daar overtuigden ze nog een Syriër om mee te werken aan hun aanslagplan.

Enige tijd later kwamen ze in contact met een vierde Syriër, die voorheen bomexpert bij terreurorganisatie al-Nusra was, schrijft Der Spiegel.

Zelf plannen gelekt

Een van de vier mannen maakte in Frankrijk de plannen van de vier bekend aan de politie. Wat hij in Frankrijk deed is onduidelijk. Ook is niet bekendgemaakt om welke man het gaat. Hij wordt nog vastgehouden in Frankrijk.

De Franse politie heeft later de collega's in Duitsland bijgepraat, waarna vandaag de drie andere verdachten zijn opgepakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl