NOS NieuwsAangepast

Extreem weer in noorden

Het KNMI waarschuwt voor extreem weer in het noorden van het land. Daar is het soms verraderlijk glad door ijzel, vooral op lokale wegen. De komende uren zal de gladheid geleidelijk verdwijnen, zegt het KNMI.

Rijkswaterstaat verwacht geen problemen voor het verkeer op de rijkswegen. Daar is voldoende preventief gestrooid en genoeg verkeer om het zout in te rijden.

Eerder werd ook gewaarschuwd voor extreem weer in het oosten van ons land, maar die waarschuwing is ingetrokken.

Ambulances overspoeld

Op de provinciale wegen in vooral Gelderland en Noord-Brabant was de situatie slecht. Volgens de politie in Gelderland Noord-Oost konden de ambulances het aantal ongelukken niet meer aan. Ze raadde mensen aan om zelf vervoer te regelen via vrienden of buren.

In het zuiden van Gelderland waren er vooral meldingen van veel fietsers die onderuit waren gegaan door de ijzel. Rond 12.00 uur was de gladheid daar voorbij.

Verrast

Automobilisten in de regio Eindhoven werden vanmorgen verrast door de gladheid. Op de snelweg tussen Helmond en Eindhoven gleden tien auto's van de weg, waarna de A270 uit voorzorg een tijdje werd afgesloten.

In Geldrop raakte een man zwaargewond nadat hij met zijn auto tegen een lantaarnpaal botste. Ook op andere plaatsen raakten mensen gewond na aanrijdingen door ijzel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl