Minister Dijsselbloem van Financiën
NOS Nieuws

Dijsselbloem: Aboutaleb moet zich kandidaat stellen

Minister Dijsselbloem vindt dat de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb zich kandidaat moet stellen om lijsttrekker te worden van de PvdA. Vorige week zei Aboutaleb dat hij niet de strijd wil aangaan met de huidige leider Samsom, maar dat hij het eventueel wel zou willen opnemen tegen vice-premier Asscher. Volgens Aboutaleb is het raar om de opponent te worden van een leider die hij heel lang heeft gesteund.

Bij RTL Z zei Dijsselbloem vandaag dat hij de redenering van Aboutaleb vreemd vindt en dat de burgemeester niet moet wachten totdat iemand anders zich terugtrekt. Volgens Dijsselbloem heeft Aboutaleb duidelijk de ambitie om de partij te trekken en daar idealen in te steken. "Dan is het gewoon het moment om dat ook kenbaar te maken en niet te wachten totdat de ring eerst leeg is gemaakt. Je krijgt het lijsttrekkerschap van de PvdA niet op een presenteerblaadje. Het betekent dat je risico moet nemen."

Dijsselbloem herhaalde dat hij zelf achter Samsom staat als lijsttrekker. Hij vindt hem een goede en inspirerende voorman van de PvdA.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl