NOS Sport

Doek valt voor Radwanska en Halep in regenachtig Parijs

Radwanska uitgeschakeld door Pironkova

Agnieszka Radwanska en Simona Halep zijn uitgeschakeld in de vierde ronde van Roland Garros. Zij verloren tussen de buien door van respectievelijk Tsvetana Pironkova en Samantha Stosur.

De als tweede geplaatste Radwanska leidde zondag comfortabel met 6-2, 3-0 toen de partij gestaakt werd wegens regen. Nadat er maandag helemaal niet gespeeld kon worden, werd het duel op dinsdag in twee delen toch uitgespeeld.

De Poolse bakte er echter niets meer van, al leek ze ook last te hebben van een polsblessure. De Bulgaarse, de nummer 102 van de wereld, mepte er vrolijk op los, zocht geregeld het net op en won maar liefst tien games op rij: 2-6, 6-3, 6-3.

"Verrast en boos"

"Ik ben verrast en boos dat we in de regen moesten spelen. Het is geen $10.000-toernooi, we hebben het over een grandslamtoernooi", deed Radwanska haar beklag.

"Hoe kun je spelers verplichten in de regen te spelen? In die condities kan ik niet spelen."

Stosur naar laatste acht in regenachtig Parijs

Roet in het eten

Ook de als zesde geplaatste Halep ging maandag aan de leiding toen regen roet in het eten gooide. De Roemeense begon dinsdag met een 5-3 voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 6-7 (0), 3-6 van Stosur.

De verliezend finaliste van 2010 ging een stuk beter met de omstandigheden om dan de verliezend finaliste van 2014. De Australische trok met twee overtuigende games de stand gelijk en was even later oppermachtig in de tiebreak, die ze met 7-0 wist te winnen.

In de tweede set nam Stosur direct een break voorsprong en na een regenpauze van twee uur stelde ze gedecideerd de zege veilig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl