Reddingswerkers zoeken naar overlevenden onder het puin
NOS Nieuws

Rusland ontkent verantwoordelijkheid luchtaanval Idlib

Bij luchtaanvallen op de Syrische stad Idlib zijn zeker 23 mensen om het leven gekomen. Onder hen zijn zeven kinderen. Eerder beschuldigde het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten Rusland ervan de luchtaanvallen te hebben uitgevoerd, maar Rusland ontkent dat.

Vermoedelijk loopt het aantal slachtoffers nog op. Honderden mensen zijn gewond geraakt. Reddingswerkers zoeken in het puin naar slachtoffers en overlevenden.

Bom bij ziekenhuis

De stad in het noordwesten van Syrië is in handen van oppositiegroepen, waaronder al-Nusra, dat aan al-Qaida gelieerd is. De Russen steunen president Assad bij zijn strijd tegen de oppositiegroepen.

Het zijn de hevigste gevechten in de stad sinds het staakt-het-vuren werd afgesproken in februari, meldt het Syrische Observatorium. Volgens de mensenrechtenbeweging werd een aantal strategische doelen in de stad beschoten. Een bom kwam vlak bij een ziekenhuis terecht.

Een gewonde wordt behandeld in een ziekenhuis

Het geweld in de stad laaide weer op nadat de belangrijkste onderhandelaar van de oppositie, Mohammed Alloush, was opgestapt van de onderhandelingen in Genève. Volgens hem zit er geen schot in de besprekingen vanwege de starre houding van de regering.

Ook heeft hij kritiek op de voortdurende aanvallen op burgers. Daarnaast vindt hij dat de internationale gemeenschap niet serieus genoeg werk maakt van het bereiken van een oplossing voor het al vijf jaar durende conflict.

Beelden van de reddingsactie van een kind

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl