Xander Bogaerts
NOS Sport

Bogaerts 'hitmachine' bij Boston Red Sox

Xander Bogaerts heeft in de Major League Baseball (MLB) zijn reeks wedstrijden met minimaal één hit op 23 gebracht. De Arubaan van Boston Red Sox bracht tegen Baltimore Orioles (7-2) twee man over de thuisplaat.

In de derde inning maakte Bogaerts een prachtige tweehonkslag langs de lijn op een curveball van Tyler Wilson, waardoor Mookie Betts 2-0 kon maken. Bogaerts had eerder ook al de 1-0 ingeleid. Na een korte, half mislukte tik wilde de Orioles-defensie hem uitgooien op het eerste honk. Dat bleek een foute keuze. Betts was attent en profiteerde door vanaf het tweede honk naar thuis te snellen.

Nadat de Orioles op 2-2 waren gekomen, bezorgden Jackie Bradley, David Ortiz en Marco Hernandez de Red Sox met homeruns de overwinning. Bogaerts leverde nog een tweehonkslag af, waaruit niet werd gescoord.

Bogaerts verbeterde zijn slaggemiddelde voor dit seizoen naar 0.354, het hoogste in de American League. Met 75 hits voert hij het klassement van de MLB aan en met 42 binnengeslagen runs staat hij in dat klassement op de tweede plaats. Alleen teamgenoot Betts (46) bracht meer punten binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl