Een verdachte van de groepsverkrachting wordt gearresteerd
NOS Nieuws

Twee arrestaties Brazilië na groepsverkrachting meisje van 16

In Brazilië zijn twee mannen opgepakt voor de groepsverkrachting van een meisje van 16 die in het land tot veel commotie heeft geleid. Tegen vier anderen loopt een arrestatiebevel. De verkrachting kwam aan het licht nadat een van de betrokkenen een filmpje op Twitter had gezet. Dat werd snel via sociale media verspreid.

De politie zegt ervan overtuigd te zijn dat het meisje is verkracht door meerdere mannen, maar dat het moeilijk zal worden om te bewijzen dat er meer dan dertig mannen aan de groepsverkrachting deelnamen.

Het is voor het eerst dat de politie de verkrachting bevestigt. Eerder zeiden ze alleen dat er aanwijzingen voor waren, maar dat er eerst meer bewijs moest komen.

Twee verdachten groepsverkrachting Brazilië aangehouden

De verkrachting was op 21 mei. In het filmpje is te zien dat het meisje half bewusteloos is, naakt op een bed ligt en door een man wordt betast. Er worden beledigingen geschreeuwd en er wordt geroepen dat meer dan dertig mannen haar hebben verkracht.

De openbaar aanklager zegt dat de verkrachting is bewezen, en dat ze wil uitzoeken hoever de mannen zijn gegaan en hoeveel mensen erbij betrokken waren. Het meisje is pas vijf dagen later medisch onderzocht, waardoor het moeilijk is verdachten op te sporen aan de hand van bewijsmateriaal. De aanklager denkt dat er leden van een drugsbende bij de zaak betrokken zijn.

Tegendemonstratie

De zaak heeft tot grote opschudding geleid in Brazilië. Vrouwen én mannen gingen in verschillende steden de straat op om te protesteren tegen het machogedrag van mannen en riepen dat ze er genoeg van hebben. In het land worden gemiddeld vijf vrouwen per uur verkracht.

Ook tegendemonstranten lieten van zich horen. Ze riepen dat vrouwen "aanleiding geven" door de manier waarop ze zich kleden. Een van de verkrachters zou hebben opgeroepen tot de tegendemonstratie.

Het is het zoveelste imagoprobleem voor het land in de aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, deze zomer. Brazilië wordt ook achtervolgd door politieke corruptieschandalen en het zika-virus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl