Stephen Curry viert zijn beslissende driepunter tegen OKC.
NOS Sport

Warriors flikken het toch nog en bereiken NBA-finale

Golden State Warriors is er toch nog in geslaagd de eindstrijd van de NBA te bereiken. In de best-of-seven-finale van de Western Conference klopten de Warriors in de zevende en afsluitende wedstrijd Oklahoma City Thunder met 96-88, waarmee de inhaalrace werd voltooid: 4-3. Na vier duels leidde OKC nog met 3-1.

Het is voor het eerst sinds 1981 dat een ploeg in een conference-finale zo'n achterstand weet weg te werken. Vorig jaar slaagde Houston Rockets er in de halve finales in.

Titelhouder Golden State Warriors treft in de finale opnieuw Cleveland Cavaliers, dat eerder al in de eindstrijd van de Eastern Conference met 4-2 had afgerekend met Toronto Raptors. Vorig jaar eindigde de tweestrijd in een 4-2 zege voor de Warriors. Het eerste duel in de best-of-seven-reeks staat voor donderdag op de rol.

Zeventien driepunters

Halverwege de slotduel in Oakland zag het er nog helemaal niet goed uit voor Golden State, dat in eigen huis tegen een 48-42 achterstand aankeek. In het derde kwart werd echter op imposante wijze orde op zaken gesteld door 29 punten te scoren tegen Oklahoma slechts twaalf.

De gasten vochten nog wel knap terug en brachten met nog honderd tellen op de klok het gat terug tot vier punten (86-90). Het laatste woord was echter aan Stephen Curry, de vedette van de Warriors die al tot meest waardevolle speler van de reguliere competitie was uitgeroepen. Hij bracht met drie rake vrije worpen en zijn zevende driepunter zijn ploeg in veilige haven.

Curry kwam uit op een totaal van 36 punten en werd daarmee topscorer bij de Warriors, dat 37 keer aanlegde voor een driepunter en zeventien keer raak schoot. Klay Thompson sloot de wedstrijd af met 21 punten. Bij Oklahoma City Thunder was Kevin Durant het best op dreef met 27 punten.

Trots

"Het was heel zwaar om terug te komen", sprak Curry na afloop. "We mogen trots zijn op deze prestatie en kijken nu uit naar meer overwinningen."

Bij Oklahoma City Thunder was de uitschakeling hard aangekomen. "Dit verlies doet pijn", bekende Durant. "Vooral omdat we met 3-1 hebben voorgestaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl