Roland Garros
NOS Sport

Toernooidirecteur Roland Garros: dak moet snel komen

Een hele dag geen tennis in Parijs. Toernooidirecteur Guy Forget van Roland Garros heeft vandaag de aanhoudende regenval in Parijs aangegrepen om eens te meer te benadrukken dat het tennispark in Parijs snel een of meer overdekte banen moet krijgen.

"Het is een vereiste geworden", zei de zichtbaar gefrustreerde Forget. "Spelers bereiden zich voor, wachten de hele dag in de kleedkamer en uiteindelijk moeten we ze terugsturen naar het hotel. En we weten niet eens of we morgen wel kunnen spelen."

Protest tegen renovatie

Er ligt een plan klaar dat voorziet in een overkapping van het centercourt van Roland Garros met ingang van 2020. De bouw werd echter in het verleden al een aantal keer tegengehouden. "Dat dak moet er hoe dan ook komen. We kunnen niet nog zo een paar jaar blijven doorgaan", benadrukte Forget.

Regen op Roland Garros en rust voor Bertens

De Franse tennisbond spreekt al ruim tien jaar de wens uit om het tenniscomplex uit te breiden, waarbij een overdekt stadion ook op de wensenlijst staat. Het renovatieproces liep echter meermalen vertragingen op omdat lokale belangengroepen bezwaar aantekenden.

De uitbreiding van Roland Garros heeft namelijk consequenties voor de naastgelegen botanische tuinen en kassen. Buurtbewoners vrezen dat die verloren zullen gaan als Roland Garros gaat uitbreiden en haalden met succes hun gelijk bij de rechter. De Franse tennisbond kreeg na lang getouwtrek alsnog toestemming van de rechter.

Forget sprak de hoop uit dat de protesten nu definitief tot het verleden behoren. "Ik hoop dat alles tussen nu en 2020 goed zal gaan en dat niemand het proces verstoort, want nogmaals, het is echt nodig dat er een dak komt."

Kunstlicht

Novak Djokovic uitte eerder de wens om kunstlicht te installeren bij de twee grootste stadions van Roland Garros: Philippe Chatrier en Suzanne Lenglen. "Dat is het minste wat op een grand slam aanwezig moet zijn", aldus de nummer 1 van de wereld.

Toernooidirecteur Roland Garros: dak moet snel komen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl