Kiki Bertens
NOS Sport

Zege op Williams-duo is voor Bertens 'ideale voorbereiding'

Na een week waarin ze de tenniswereld heeft verrast, verwonderd en geïmponeerd, kan Kiki Bertens vandaag een nieuw hoofdstuk toevoegen aan haar Parijse successtory.

Door in de vierde ronde te winnen van de als vijftiende geplaatste Amerikaanse Madison Keys kan Bertens zich voor het eerst in haar loopbaan plaatsen voor de kwartfinales van een grandslamtoernooi.

En dat Bertens momenteel voor niemand bang is, bewees ze zondag op Roland Garros eens te meer toen ze, samen met haar partner Johanna Larsson, in het dubbelspel de zusjes Williams versloeg.

Eerder in de week gloreerde ze al in haar enkelspelpartijen. Vraag is of de inspanningen in het dubbelspel niet te veel van het goede zijn op weg naar het duel met Keys?

"Het was de ideale voorbereiding", oordeelde Bertens. "Ik heb een lekker dubbeltje gespeeld. We zaten er gelijk goed op. Winnen geeft altijd een goed gevoel en we hebben niet te lang op de baan gestaan. Dat scheelt weer energie."

Wedstrijdscherpte

Coach Raemon Sluiter sloot zich bij die woorden aan. "Natuurlijk is ze moe, maar er is geen betere voorbereiding dan dit. Na die enorme ontlading van zaterdag sta je weer met wedstrijdscherpte op de baan, maar je bent met z'n tweeën en dat is iets relaxter. Dit was heel goed voor morgen", sprak hij zondag na het gewonnen dubbel.

Serena slaat een service van 185 kilometer per uur en Kiki slaat die met een winner terug. Ja, dan zit je wel aardig in je vel.

Raemon Sluiter

Zaterdagavond bereikte Bertens de vierde ronde in het enkelspel na een slopende driesetter tegen Daria Kasatkina. Na afloop huilde de Nederlandse tranen met tuiten. Ook een dag later was de impact van die wedstrijd nog voelbaar en hoorbaar bij Bertens.

"Ik heb die nacht misschien drie uurtjes geslapen. Ik lag nog vol adrenaline in bed. Die wedstrijd ga ik nooit meer vergeten", vertelde ze.

'Twee levende legendes'

Door de zege op Kasatkina is Bertens inmiddels zestien wedstrijden op rij ongeslagen. Voorafgaand aan Roland Garros won ze als qualifier bij het toernooi in Nürnberg zowel het enkelspel als dubbelspel.

En gisteren weigerde Bertens zich te laten afbluffen door Serena en Venus Williams. "Toch twee levende legendes", memoreerde coach Sluiter fijntjes. "Op een gegeven moment slaat Serena een service van 185 kilometer per uur en Kiki slaat die met een winner terug. Ja, dan zit je wel aardig in je vel."

Bertens overmeestert zusjes Williams in dubbelspel

Vanmiddag wacht dus de Amerikaanse nummer vijftien van de wereld, Madison Keys. In aanloop naar Roland Garros haalde zij de finale van het prestigieuze WTA-toernooi van Rome, eveneens op gravel.

"Een heel goed meisje", weet Bertens. Ook Sluiter beseft dat een zware klus wacht. "Kiki zal weer alles moeten geven. Ze is fysiek natuurlijk wat vermoeid, maar daarom moet ze met iedere kans wat doen. Anders kan ze ballen gaan rapen."

De zestien overwinningen op rij van Bertens

Toernooi Tegenstander(s) Uitslag
1. Nürnberg, eerste ronde kwalificatie enkelspel Conny Perrin 6-1, 6-0
2. Nürnberg, tweede ronde kwalificatie enkelspel Cristina Dinu 6-1, 6-3
3. Nürnberg, eerste ronde enkelspel Tatjana Maria 6-1, 7-6
4. Nürnberg, tweede ronde enkelspel Roberta Vinci 6-4, 7-6
5. Nürnberg, eerste ronde dubbelspel Jessica Moore/Varatchaya Wongteanchai 6-0, 6-0
6. Nürnberg, kwartfinale enkelspel Irina Falconi 6-1, 0-1 opgave
7. Nürnberg, kwartfinale dubbelspel Carolin Daniels/Lidziya Marozava 6-3, 4-6, 10-3
8. Nürnberg, halve finale enkelspel Julia Görges 3-6, 6-4, 7-6
- Nürnberg, halve finale dubbelspel Annika Beck/Anna-Lena Friedsam Walk-over
9. Nürnberg, finale enkelspel Mariana Duque-Marino 6-2, 6-2
10. Nürnberg, finale dubbelspel Shuko Aoyama/Renata Voracova 6-3, 6-4
11. Roland Garros, eerste ronde enkelspel Angelique Kerber 6-2, 3-6, 6-3
12. Roland Garros, tweede ronde enkelspel Camila Giorgi 6-4, 6-1
13. Roland Garros, eerste ronde dubbelspel Bethanie Mattek-Sands/Lucie Safarova 6-4, 6-3
14. Roland Garros, tweede ronde dubbelspel María Irigoyen/Paula Kania 6-4, 3-6, 6-2
15. Roland Garros, derde ronde enkelspel Daria Kasatkina 6-2, 3-6, 10-8
16. Roland Garros, derde ronde dubbelspel Serena Williams/Venus Williams 6-3, 6-3

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl