NOS WielrennenAangepast

Kimmann grijpt net naast wereldtitel op supercross

Niek Kimmann is er bij de WK BMX in Medellín niet in geslaagd, na zijn succes op de tijdrit, ook het goud te grijpen op de supercross. De titelverdediger kwam enkele centimeters tekort en was 0,048 langzamer dan de Fransman Joris Daudet.

Het brons was voor de Amerikaan Nicholas Long. Twan van Gendt speelde geen rol van betekenis in de finale; hij werd zesde. Jelle van Gorkom die vorig jaar in Zolder nog het zilver veroverde, strandde al in de achtste finales.

Kimmann verraste vorig jaar in Zolder met zijn eerste wereldtitel. Zaterdag onttroonde hij in Colombia Daudet op het onderdeel tijdrit. In de finale van de supercross keek hij echter de hele race tegen de rug van de Fransman aan.

Vermoeid

"Natuurlijk hoopte ik weer te winnen. In de training voelde alles goed, maar tijdens de race was ik mentaal niet optimaal. Joris maakte fouten en normaal gesproken moet ik hem kunnen passeren. Maar na twee zware dagen was ik te vermoeid. Ik moet genoegen nemen met zilver. Natuurlijk win ik liever, maar ik ben hier toch blij mee."

De oogst - goud en zilver - biedt veel vertrouwen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. "Als ik daar kan rijden zoals ik hier heb gedaan, zal ik blij zijn. Er zijn nog twee manden te gaan, twee maanden om mij nog beter voor te bereiden."

Van Benthem zesde, Colombiaans succes

Bij de vrouwen eindigde Merle van Benthem op plek zes. Van Benthem was de enige Nederlandse in de finale op het olympische onderdeel supercross. Ze vertrok vanaf de slechtste - achtste - startplek. Ze had een goede start maar viel daarna terug.

De Colombiaanse publieksfavoriete Mariana Pajon ging in eigen huis aan de haal met de wereldtitel. De Australische titelverdedigster Caroline Buchanan pakte het zilver en de Amerikaanse Alise Post brons.

In de kwartfinales kwam Laura Smulders, vier jaar geleden in Londen goed voor olympisch brons en zaterdag nog tweede werd op de tijdrit, ten val door een eigen fout.

  • NOS
    De uitslag bij de vrouwen
  • NOS
    Uitslag bij de mannen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl